Boost de loyaliteit van uw klanten

Terug naar overzicht blogs
3 december 2015

Boost de loyaliteit van klant - Cashr en Walnut

Hoe belangrijk zijn loyale klanten voor úw onderneming? Tevreden vaste bezoekers geven over het algemeen meer geld uit, komen met regelmaat langs en zorgen voor kostbare mond-tot-mondreclame. Ondernemers die hier het belang van inzien snappen ook dat het de moeite waard is om deze specifieke groep bezoekers te belonen voor hun loyaliteit. Maar hoe doet u dat op een leuke en vooral passende manier? In dit mobiele tijdperk lijkt het steeds lastiger om een echte band op te bouwen en toch bieden juist moderne middelen ook een uitkomst. De bekende stempelkaart draagt nou niet bepaald bij aan een hele persoonlijke ‘customer experience’.

Bouw een relatie.

En juist die ‘customer experience’ is zo ontzettend belangrijk als het gaat om het bevorderen van loyaliteit. Wat het exacte moment is waarop een klant besluit zich aan uw onderneming te verbinden is moeilijk te zeggen, maar alles in uw zaak kan daaraan bijdragen. Van de overheerlijke biologische koffie of bijzondere gerechten tot aan de inrichting en de wachtrij bij de kassa. Loyaliteit is gebaseerd op vertrouwen dus hoe sneller u het vertrouwen wint van een nieuwe klant hoe makkelijker het is om hem aan u te binden.  En hoe eerder u doorheeft wat uw gasten waardevol vinden hoe sneller u daarop kunt inspelen en kan voorzien in bepaalde behoeftes. Maar waar haalt u die belangrijke informatie vandaan?

Integratie kassasysteem.

U zult er in eerste instantie misschien niet meteen aan denken maar alle informatie die u daarvoor nodig heeft kan u uit uw kassasysteem halen. Sta er maar eens bij stil, uw kassa is hét centrale punt waar al uw klanten vroeg of laat mee te maken hebben. Met het Cashr kassasysteem heeft u beschikking tot deze gegevens en kunt u dus in een oogopslag bepalen op welke tijdstippen, welke producten het populairst zijn. De rapporten van Cashr geven u een duidelijk overzicht van uw onderneming en kunnen u zelfs tot op klantniveau een betrouwbaar klantenprofiel opleveren. En dankzij de nieuwe API (Application Programming Interface) van Reeleezee is het bovendien mogelijk om andere slimme applicaties, zoals de Walnut Loyalty app, aan Cashr te koppelen en toegang te geven tot deze informatie.

Persoonlijke acties en presentjes.

En daarmee heeft u een unieke tool in handen om gelijk vanaf het moment dat klanten uw zaak in stappen te bouwen aan een waardevolle relatie. De koppeling tussen Cashr en de Walnut Loyalty app kan u daar met verschillende loyaliteitsprogramma’s bij helpen. Met gegevens uit uw Cashr app kan Walnut Loyalty uw loyale gasten al bij binnenkomst verrassen met acties, kortingen of spaarpunten waar zij écht wat aan hebben en waardoor ze zich door u gewaardeerd voelen.  En voor u het weet wordt het aantal vaste klanten steeds groter.

 Benieuwd hoe deze krachtige koppeling voor u kan werken? Vraag het onze medewerkers.

Klaar om Cashr uit te proberen?