Case study: Panama Nightclub Amsterdam

Terug naar overzicht blogs
24 februari 2016

Case study: Panama nightclub Amsterdam

Op de Horecava begin dit jaar spraken wij veel bekenden en onbekenden. Een opvallend gesprek hadden wij met Rinco Soesman, de directeur van Panama Nightclub Amsterdam. Panama startte onlangs met Cashr. Dat dit ook bij een grote zaak op rolletjes loopt, verdient wat ons betreft extra aandacht. Lees hier in het kort de case-study van deze opstart:

  • Waarom Cashr?

De overstap naar Cashr had met een aantal zaken te maken. De andere kassa’s waren wel aan vervanging toe en zoals vaker het geval is bij traditionele kassa’s zaten daar onderhoudscontracten aan verbonden.  Dit was een mooi moment om daar ook afscheid van te nemen. Daarnaast sprak de relatief goedkope aanschaf en de moderne uitstraling van de hardware erg aan. De overstap naar Reeleezee (online administratiesoftware) en de, speciaal daarvoor ontwikkelde, koppeling met Cashr gaven de uiteindelijke doorslag.

  • Hoeveel Cashr?

Zes kassa’s verspreid over verschillende ruimtes. Geen runners. Cashr abonnement: Unlimited (€69)

  • Uitdagingen?

De grootte van het gebouw en de specifieke wensen voor verschillende menu-indelingen vormden een uitdaging. Naast de publieke evenementen wordt de ruimte ook verhuurd voor besloten feesten of bedrijfsuitjes en voor elk evenement gelden weer andere eisen. Zoals bijvoorbeeld de prijs per drankje of een totale afkoopsom voor een avond of groep. Meer daarover in het volgende blok. Onze installatiepartner maakte een inschatting van de ruimte en voorzag het van een geschikt netwerk met goede dekking.

  • Opstarttraject?

In dit geval kunnen we spreken van een uitzonderlijk kort opstarttraject, binnen 1,5 week was het systeem operationeel. Om dat binnen zo’n korte tijd voor elkaar te krijgen werd er regelmatig contact gehouden met de helpdesk en de installatiepartner. Er werd een juiste inschatting gemaakt voor de hardware, de backoffice werd zo ingericht dat het aansloot op de specifieke wensen. Schermindelingen, prijzen, productnamen, productcodes, alles werd binnen afzienbare tijd ingevoerd. Na de installatie en synchronisatie van het netwerk en de kassa’s was er een korte test-run en daarna gelijk de officiële start.

case study: Panama nightclub Amsterdam

Case study: Panama nightclub Amsterdam

Klaar om Cashr uit te proberen?