Casper Bouman in WK Slalom op Texel

Terug naar overzicht blogs
15 juni 2017

Windsurfer Casper Bouman is in de race voor het Wereldkampioenschap Slalom op Texel. Tijdens dit evenement vindt ook het Open Nederlandse Kampioenschap Marathon Windsurfen plaats en de alom bekende Ronde om Texel.

Komende dagen moet Casper vierenzestig deelnemers voorblijven om de wereldtitel in het slalom te behalen. Daarmee behaalt hij een persoonlijk record, het behalen van zijn derde, ‘Triple’ Wereldtitel, zodat hij alle klassen in zijn zak heeft. Eerder won hij al de snelheidsklassen RS:X-Olympische klasse en de Formula-klasse.

casper bouman vaart met CashrDe strijd om het WK Slalom wordt in vijf dagen beslecht. In die tijd worden er veel verschillende heats gevaren, tot wel 50. Dat is afhankelijk van het weer, die deze week stiller ligt dan wenselijk. “Geef mij maar windkracht 5 tot 7,” zegt Casper, “dan voel ik mij pas als een vis in het water. Die harde wind vinden andere zeilers vaak niet fijn. Ik ben dan in het voordeel.” – Dit voordeel zal hij nodig hebben bij zijn oud-pupil (Texelaar) Dorian van Rijsselberghe – die juist dankzij Casper’s coach talenten, een positie bovenaan in de surfranglijsten heeft weten te behalen. Toch geeft Casper toe dat hij niet onbezonnen te werk zal moeten gaan. Een blessure aan zijn linkerhand speelt hem ondanks de vrijbrief van de doctoren, mogelijk toch nog parten. Tijdens een wedstrijd in Japan is de hand door een val gebroken.

In 2015 won de Hagenaar op Texel al de windsurfeditie van de Regatta – Round Texel, oftewel Ronde om Texel Windsurfen. Stiekem was hij de finale winnaar omdat hij ver op kop eindigde. Ver voor de catamaran deelnemers, die ook nog eens een uur eerder startten. Twee jaar geleden deed hij wel mee maar viel uit door domme pech. “Mijn vin brak ineens finaal af. Mag eigenlijk niet gebeuren natuurlijk. Omdat ik op kop lag, heb ik er alles uitgehaald om door te gaan maar dat mocht niet baten.”

Of driemaal scheepsrecht is voor Wereldkampioen Casper, zien we de komende dagen. Donderdag en vrijdag is de slalom en zaterdag gaat de Open Nederlandse Kampioenschappen Windsurfen van start.

Casper is ambassadeur van Cashr. Cashr sponsort Casper en wenst hem alle wind in de zeilen!

Voor meer info kijk op: www.wedstrijdsurfen.nl, www.roundtexel.com en www.casperbouman.com

Photo’s courtesy of watersport-tv.nl

 

Klaar om Cashr uit te proberen?