Casper rekent af met scepsis op WK Texel

Terug naar overzicht blogs
19 juni 2017

LaurensMorel-SlalomTexel

‘Casper rekent af met concurrentie op WK Texel’ – had de titel van dit bericht moeten zijn natuurlijk.

Onder ideale omstandigheden zou er meer wind zijn en zou Casper Bouman niet gehinderd worden door een flinke handicap. Dan had hij zeker een goede kans gemaakt om de drie koningsnummers van het surfen op zijn naam te schrijven.

Niets is minder waar. Sinds de val in Japan, worstelt Casper met een breuk in zijn pols. Na advies van de medische dienst, mocht hij toch aan de start van de WK Slalom verschijnen. Op de eerste dag 17 juni, verliep de race goed en eindigde Casper toch nog op een 5de plaats.

Maar het deelnemersveld bleek op de tweede dag, met een sterk afgenomen wind, beter te presteren dan onze lange vriend van 1.92 meter en 92 kg schoon aan de haak. Zelfs een leek kon toen op zijn vingers nagaan dat de poging in het water zou kunnen vallen. Uiteindelijk behaalde Casper de 16de plek. De 19-jarige Arubaan Ethan Westera won de slalom.

Over het zeilen met de breuk: “Ik heb er geen spijt van dat ik toch van start ben gegaan. Het weer en de wind zijn een beslissende factor en je moet je daarbij neerleggen. Als het harder had gewaaid, had mij dat zeker in de zeilen, ahum kaart gespeeld met mijn gewicht.” Diverse doktoren raadden hem af om naar Texel te gaan. Casper twijfelde geen moment en besloot toch te gaan. Ondanks de breuk deed de pols verder geen pijn en kon Bouman gewoon varen. “Maar nu heb ik besloten toch echt rust te nemen en gaat de pols voor drie weken in het gips.” Texel was gezien de wind wat teleurstellend maar geen verspeelde¬†moeite. Casper heeft ondanks het missen van zijn doelstelling, geslaagd afgerekend met de sceptische adviezen.

Heel lang zal Casper niet stil zitten. Het leven van een professioneel zeiler speelt zich af op verschillende locaties in de wereld. De komende tijd neemt Casper eerst een korte break op Bonaire met zijn vriendin en hopt dan naar Aruba voor de 31ste Aruba Hi-Winds week die begin juli van start gaat.

Casper Bouman wordt onder andere gesponsord door Cashr en is door de Watersportverbond aangesteld als vaste coach voor Lilian de Geus. Hij heeft al twee van de drie belangrijkste WK titels op zijn naam staan en heeft nu zijn zinnen gezet op de Slalom klasse om zijn begeerde Triple te behalen. Dat gaat hem zeker lukken.

We melden graag de volgende keer, hoe Cashper – echt met zijn concurrenten heeft afgerekend!

(Foto via www.watersportverbond.nl)

Klaar om Cashr uit te proberen?