De kracht van uw tabletscherm

Terug naar overzicht blogs
14 oktober 2015

Het aantal tabletbezitters is in het afgelopen jaar met acht procent gegroeid, dat blijkt uit onderzoek van kennisinstituut GfK. De kans is dus groot dat u deze blog, net als ongeveer 61% van de bevolking, op uw tablet leest. Over het gemak daarvan hoeven we u niets te vertellen, maar stel dat u dezelfde tablet ook als kassa wilt gebruiken. Is een ‘mobile device’ daar wel geschikt voor?

App = kassa

Cashr is een toonaangevende kassa leverancier en heeft een app ontwikkeld waarmee u alle voordelen van uw tablet in kunt zetten als kassasysteem. Om daar overzichtelijke en praktische voorbeelden van te geven vergelijken we een aantal kenmerken van Cashr met een traditionele (touch) kassa.

Cashr set - kracht van tabletscherm

Schermformaat

Een opvallend verschil is natuurlijk de grootte van het scherm. Op het eerste gezicht lijkt daar weinig terrein te winnen voor mobiele apparaten, maar als we de bruikbare functies vergelijken komen we tot een andere conclusie. In traditionele kassa-software is vaak al een indeling voor u gemaakt, onafhankelijk van uw wensen of schermgrootte. In de Cashr app zijn producten en productgroepen zo in te richten dat u daar in elk formaat prettig mee werkt. U kunt de software helemaal inrichten zoals u dat prettig vindt. Klikt u liever door op productgroepen of zoekt u alles in een lijstweergave, dat kan. Knopgrootte, lettertype en -formaat zijn net als de plattegronden te personaliseren. De werkelijke functionaliteit van uw scherm is dus vele malen groter. Bovendien zijn de schermen van handheld devices geavanceerder dan van traditionele ‘runners’ en wordt het aanbod steeds groter, denk bijvoorbeeld aan de ‘phablet’. En verschijnen er steeds meer tablets waarvan de schermafmetingen niet voor andere kassaschermen onderdoen zoals de Samsung Galaxy van 12,2 inch en de iPad Pro van 12,9 inch. Erg gemakkelijk in gebruik op balie of toonbank.  De efficiënte ‘features’ van een app geven dus de doorslag.

Zoekfunctie, korting en opmerkingen

De app biedt een geïntegreerde oplossing om gemakkelijk door uw assortiment te gaan. De zoekfunctie werkt intuïtief en met een herkenbare interface. Opmerkingen of extra toevoegingen kunt u rechtstreeks op een bon plaatsen door simpelweg op een bestelling of order te klikken en de wens van uw klant eronder te zetten. Kortingen worden direct verrekend en zijn overzichtelijk terug te vinden. Zelfs voor muziek hoeft u niet van device te switchen want Cashr blijft doorwerken als u andere apps, bijvoorbeeld Spotify, opent op uw tablet.

Prijs en onderhoud

Een snelle zoektocht naar de prijzen van traditionele kassa’s zou elke startende ondernemer kunnen ontmoedigen. Naast een behoorlijk bedrag voor de kassa betaalt u vaak ook nog eens extra voor de kassa-software en onderhoudscontracten. Dat vinden wij onnodig. De Cashr app is gratis te downloaden en te koppelen aan een online backoffice. We sturen regelmatig updates om te garanderen dat u met de beste versie van de app werkt. Gebruik uw eigen tablet of smartphone om hoge investeringskosten te voorkomen. En tot slot, kies een abonnement dat bij u past en maandelijks is bij te stellen.

Lees ook: “Zes mythes over cloud kassa’s

 

 

Klaar om Cashr uit te proberen?