Cashr volledige kassa vanuit de cloud

Terug naar overzicht blogs
21 september 2015

Mobiele kassasystemen winnen in de horeca en retail aan populariteit. Van de beoogde uitstraling van uw winkel of café tot praktische oplossingen voor ruimtegebrek, steeds meer ondernemers wagen de overstap naar een mobiele kassa en daarmee dus naar ‘de cloud’. Maar is zomaar elke mobiele kassa veilig? Wie kan er bij uw financiële gegevens? De veiligheid van uw financiële gegevens heeft voor Cashr de allerhoogste prioriteit.

Dit zijn een paar tips waar u op kunt letten bij het kiezen van een mobiel kassasysteem.

Cashr - Betrouwbare Afreken Systemen - In de cloud met CashrInloggegevens

De bescherming van het kassasysteem en uw gegevens begint bij een veilige login-omgeving. Aan de manier waarop er met uw inloggegevens wordt omgegaan kunt u veel afleiden over de veiligheid van het systeem. Bij Cashr worden gebruikersnaam en wachtwoord nooit in dezelfde mail gecommuniceerd. Daar gaan we heel strikt mee om en zullen u om die reden ook nooit om uw wachtwoord vragen.

Koppelen aan online backoffice

Een mobiel kassasysteem werkt optimaal als er een koppeling is met de backoffice. Bestellingen die bijvoorbeeld op de tablet zijn aangeslagen worden dan geregistreerd voor de boekhouding of voorraad. Zodra er een koppeling is met de backoffice communiceren de devices voortdurend met elkaar via de cloud. De wachtwoorden van het WiFi-netwerk stelt u zelf in en we adviseren u om het netwerk te splitsen. Uw gasten gebruiken dan een ander gedeelte van het netwerk om te internetten en heeft u dus tussen de mobiele kassa en de backoffice een gesloten systeem.  Koppelen met de backoffice kan alleen als iemand de juiste gebruikersnaam en wachtwoord heeft.

Systeemrechten per werknemer

Als de koppeling met de backoffice tot stand is gebracht kunt u vervolgens zelf bepalen welke rechten medewerkers hebben. U bepaalt per werknemer welke gegevens wel en niet te zien zijn. Wachtwoorden zijn nooit zichtbaar en klanten, gebruikers of medewerkers van Cashr kunnen geen gegevens verwijderen. Met een persoonlijke inlogcode voor de kassa zijn zelfs alle handelingen nauwkeurig te volgen of achteraf te controleren. Het is dus in tegenstelling tot traditionele kassa’s onmogelijk om ongemerkt iets uit te kassa te pakken of gegevens door te sturen naar derden.

Check, dubbelcheck

Vanwege deze en meer maatregelen heeft Cashr het keurmerk Betrouwbaar Afrekensysteem. De eisen die aan een betrouwbaar afrekensysteem worden gesteld zijn onder andere in samenwerking met de Belastingdienst opgesteld. De cijfers van een Keurmerk kassa zijn te vertrouwen en geven daardoor beter inzicht in een bedrijf.

Native app

Valt WiFi weg dan slaat de kassa-app alle gegevens op totdat er weer verbinding is. Vervolgens wordt alles op de achtergrond automatisch gesynchroniseerd. U hoeft zich dus bij calamiteiten zoals brand of diefstal (zelfs van personeel) geen zorgen te maken over het kwijtraken van bonnetjes of andere gegevens.

Een actuele back-up

De koppeling met de backoffice en uw boekhouding heeft een aantal voordelen. Uw gegevens zijn altijd veilig, up-to-date en vanaf elke plek ter wereld alleen voor u toegankelijk. In het boekhoudprogramma worden de belastingaangiftes voor u klaar gezet en zijn met één druk op de knop verzonden. U raakt dus geen gegevens kwijt en hoeft niet meer handmatig een back-up te maken.

Cashr voert het keurmerk betrouwbare afrekensysteem

Meer weten over het keurmerk Betrouwbaar Afrekensysteem?
http://www.keurmerkafrekensystemen.nl/het-keurmerk/

Meer weten over veiligheid van ‘de cloud’ in Nederland?
https://www.ncsc.nl/organisatie

Klaar om Cashr uit te proberen?