Kassa-opmaak en uitgebreid rechtensysteem in de cloud

Terug naar overzicht blogs
19 oktober 2016

kassaopmaak in de cloud

Kassa-opmaak in de cloud met Cashr geeft ondernemer realtime inzicht in omzet

De honderd procent online kassa’s van Cashr zijn nu voorzien van een kassa-opmaak in de cloud. Met de 1.7 Cashr app krijgen horecaondernemers realtime meer inzicht in het reilen en zeilen op de werkvloer en wordt boekhouden nog makkelijker voor de ondernemer.

Cashr toont als eerste online kassa een uitvoerige kasopmaak direct in zijn vernieuwde app of geprint op een bon. Het afslaan van een kassa is geregeld in de rechtensysteem, waarbij iedere medewerker een rol krijgt toegewezen. Hierdoor kan de horecaondernemer ook gedurende de dag, in één oogopslag de voortgang van de omzet en gedetailleerde kassahistorie zien door middel van de X- en Z-afslag.

X- en Z-afslag

De X- en Z-afslag zijn voor horecaondernemers geen onbekende termen als het om het opmaken van de kassa gaat. Bij de X-afslag worden de bedragen die de horecamedewerker heeft aangeslagen opgeteld en uitgeprint. De kassa “onthoudt” na een X-afslag deze bedragen. Volgende aanslagen, eventueel door andere medewerkers gemaakt, worden er daarna weer bij opgeteld. Bij een Z-afslag worden de bedragen die de horecamedewerker heeft aangeslagen ook opgeteld en uitgeprint. Het verschil met de X-afslag is dat bij de Z-afslag de kassa hierna opnieuw begint met het optellen van alle gegevens die na het maken van de afslag worden aangeslagen. De kassa wordt dus bij een Z-afslag als het ware “op nul gezet”.
De Z-afslag behoorde al tot de mogelijkheden van de Cashr app, en deze is nu zo uitgebreid dat ook mogelijk is om gedurende de dag een opmaak te doen (X-afslag) in de cloud.

In de cloud

Afslagen die definitief zijn, staan ook in de online backoffice, zodat de informatie later, ook vanuit andere locaties, beschikbaar blijft. Alle invoer staat betrouwbaar en veilig in de cloud. Zo maakt Cashr boekhouden en daarmee ondernemen makkelijker.

Verbeterd gebruikersgemak met rechtensysteem

Naast deze belangrijke toevoeging zijn in de nieuwe 1.7 app een aantal features veranderd die het gebruikersgemak verbeteren. Zo is er een rechten-systeem voor medewerkers toegevoegd, zodat medewerkers verschillende rechten toegewezen kunnen krijgen, zoals de rol Cashr Supervisor of Kassamedewerker. Beiden kunnen de bonhistorie inzien, maar alleen de supervisor is in staat correcties uit te voeren. Rollen zijn ingedeeld op het toestaan van kassafunctie en kunnen binnen de rollen naar eigen behoefte worden aangepast.
Daarnaast is het gemakkelijker producten terug te vinden doordat elke categorie producten een aparte kleur heeft gekregen en is het zoeken in de bonhistorie ook vereenvoudigd.Het klantprofiel is ook uitgebreid met een telefoonnummer en e-mail, en de app is nu geschikt voor iOS10.

Klaar om Cashr uit te proberen?