Ontstaan van Cashr

Het idee voor Cashr vond haar oorsprong in de ontwikkeling van Reeleezee Administratie, het online boekhoudpakket voor het geautomatiseerd verwerken van documenten in de boekhouding. Het verwerken van bonnen uit afrekensystemen, betekende een logische stap richting het zelf ontwikkelen van een online kassa.

Reeleezee online boekhouden

Reeleezee is de uitvinder van online (SaaS) boekhouden en van de koppeling met een zakelijke bankrekening. Reeleezee heeft ook als eerste de factuur-Inbox geïntroduceerd. De ondernemer kan met innovatieve ontwikkelingen sneller, eenvoudiger de boekhouding voeren en heeft overal toegang waar hij of zij over een pc met internetverbinding beschikt. Software-as-a-service betekent het gebruik maken van software zonder de aanschaf of licentiekosten te hoeven betalen. Updates vinden geregeld en automatisch plaats. Er is geen eigen onderhoud nodig en geen plotselinge investeringen voor nieuwe licenties. De enige vergoeding is een vaste abonnementsprijs voor het gebruik van de veilige en continu beschikbare software. De kosten blijven flexibel en relatief laag.

Voorwaartse integratie

Na het integreren van de boekhouding, bank, facturatie en urenregistratie binnen één applicatie was het aansluiten van een kassasysteem een logische volgende stap. Het verwerken van alle gegevens afkomstig uit een kassasysteem was immers al aanwezig. De kassamarkt was vrij conservatief, met enkele toonaangevende grote leveranciers die al jarenlang dezelfde producten aanboden en de prijzen hoog hielden. Innovatie en nieuwe ontwikkelingen waren een uitzondering. Een fysieke kassa, aangesloten op het internet die alle transacties automatisch opsloeg in de cloud. Het was geen verassing dat nieuwe ondernemers snel de voordelen zagen om een kassa en administratiefunctie met elkaar te combineren.

Microsoft kondigde in 2012 aan de ondersteuning van Windows XP en Windows CE snel te zullen stoppen. De intrede van smartphones en tablets betekende dat de kassasoftware niet meer uitsluitend kon worden gebruikt op specifieke, verouderde hardware. Een eenvoudige smartphone, tablet of iPod, voldeed minstens net zo goed. Beter nog; een kassa als app had meer voordelen: de intuïtieve bediening, regelmatig gratis updates en de moderne uitstraling van het gebruik van een tablet op de balie of een smartphone voor bestellingen op het terras.

POS App als kassasysteem?

Daarom werd Cashr ontwikkeld – een kassa-app voor iOS en Android die de Reeleezee Kassa software verving. Sinds de lancering van Cashr is er een scala aan functionaliteiten toegevoegd. Zo is de point-of-sale (POS) app geschikt gemaakt voor zowel retail als horeca en kunnen gebruikers bij het installeren aangeven in wat voor type onderneming zij Cashr willen gaan gebruiken. Na het mogelijk maken van het koppelen van pinterminals, verschillende bonprinters en kassalades, kunnen gebruikers nu ook synchroniseren met andere devices nadat internetverbinding tijdelijk verdwenen is (of als een device buiten bereik van wifi is geweest).

Sinds 2014 verbetert Cashr haar app steeds verder. Cashr kan met Atos pinterminals communiceren en er is een API ontwikkeld die de voorraad in webwinkels en fysieke winkels met elkaar kan afstemmen.

Steeds meer ondernemers plukken de vruchten van online bestellen en afrekenen. Of het nu om winkels, schoonheidssalons, markten of ambulante handel gaat (bezorging of rollende keukens). Voortaan bent u voor uw bedrijfsvoering niet langer beperkt door een vaste kassa, door een vaste verbinding met een balie, of door de noodzaak van internet.

Reeleezee is de eerste die de mobiele POS als totaal kassasysteem op de markt bracht. De toekomst is digitaal. Welkom tot het nieuwe werken.

Meer weten over Reeleezee? Ga naar Reeleezee.nl

Klaar om Cashr uit te proberen?