Release Notes Cashr 1.5.0

Terug naar overzicht blogs
29 april 2015

NIEUW:

Tafellijst met openstaand bedrag, tijd sinds laatste bestelling en medewerker laatste bestelling
In de tafelsectie van Cashr werd tot nu toe een overzicht getoond met alle tafels naast elkaar, gerangschikt op nummer. Dit overzicht is vervangen door een lijst waarin meer informatie beschikbaar is gemaakt. Tevens kunt u tafels op nummer zoeken.

 

Release -notes -1.5.0-tafellijst -oudRelease -notes -150-pijltje -rechtsRelease -notes -1.5.0-tafellijst -nieuw

In de lijst staat per tafel van links naar rechts de volgende informatie:

Status (groen = vrij rood = bezet)
Tafelnummer
Openstaande rekening
Tijd verstreken sinds laatste bestelling
Medewerker die laatste bestelling heeft opgenomen
In de zoekbalk kunt u door het intypen van het tafelnummer snel de juiste tafel selecteren. Het tafelnummer dient exact overeen te komen met de gezochte tafel. Als u tafel 41 zoekt is het dus niet voldoende om alleen een 4 in te toetsen.

Net als voorheen kunt u naar links swipen om uw tafelplattegronden te bekijken.

Knop ‘Kassalade openen’ toegevoegd
In zowel de sectie Balie als Beheer is een knop toegevoegd waarmee de kassalade op ieder gewenst moment geopend kan worden. De knop is alleen beschikbaar voor medewerkers met managerrechten. Medewerkers die geen manager zijn zien de knop uitgegrijsd.

 

Lettertype van orderbonnen (keuken, bar etc.) vergroot
De tekst op orderbonnen is vergroot. Ook is de sortering verduidelijkt door deze in een opvallend zwart balkje te printen.

 

Eigen Verbruik geboekt op grootboekrekening ‘7050 – Prijsverschillen bij inkoop’
De journalisering van de kassabonnen die als eigen verbruik, breuk & bederf en representatiekosten worden geregistreerd is aangepast. Het nieuwe journaal is nu als volgt:

 

U ziet dat de boeking op de rekening ‘TRK00039 Registratie Eigen Verbruik’ wordt geboekt met een tegenboeking op ‘7050 Correctie inkoop’. U bepaalt zelf hoe u het saldo op deze rekening verder verwerkt in uw administratie. Het is een optie is om het saldo op de rekening weg te boeken naar uw inkooprekening(en).

Vanuit één scherm meerdere extra’s aan producten toevoegen
Het toevoegen van meerdere extra’s aan producten is een stuk eenvoudiger gemaakt. Alle toevoegingen die u in de backoffice instelt worden nu in één scherm getoond en u kunt net zoveel of zo weinig extra’s selecteren als nodig. Het is nu ook mogelijk om extra’s te deselecteren. Als u tevreden bent dan drukt u bovenaan op ‘Opslaan’ om de selectie definitief te maken.

 

Na toevoegen extra’s aan product blijft zelfde productgroep geopend
Nadat u een product met toevoegingen op de kassabon heeft gezet, blijft dezelfde productgroep in beeld. Voorheen verschoof de focus naar de bovenste productgroep in het scherm.

Bonhistorie naar beneden scrollen
In de bonnenhistorie is het mogelijk gemaakt om naar beneden te scrollen zodat ook oudere bonnen zichtbaar zijn.

Nabewerken en opslaan bestaande tafel verdwijnt bon uit beeld
Na het bewerken en opslaan van een bestaande order op een tafel of klant verdwijnt de bon nu uit beeld. Dit zorgt ervoor dat u sneller kunt werken.

FIXES:

Na druk op PLUS of MIN op bonregel wordt nu een orderbon geprint
Als er op ‘+’ of ‘-‘ wordt gedrukt op een bestaande bonregel, dan wordt er nu een orderbon (voor de keuken) geprint, als het product een printbestemming heeft.

Juiste omschrijving betaalmethode Adyen op kassabon
Bij betaling met Adyen wordt nu ‘Digitale boeking’ als betaalwijze op kassabon geprint in plaats van ‘1’.

Klaar om Cashr uit te proberen?