Release notes Cashr 1.5.1

Terug naar overzicht blogs
27 juli 2015

NIEUW:

Koppeling Yomani pinterminal

Naar tevredenheid in gebruik genomen door een selecte groep klanten en nu beschikbaar voor iedereen: een volautomatische koppeling met de Yomani pinterminal van Worldline. De voordelen van deze koppeling zijn:

  • Het af te rekenen bedrag verschijnt na één druk op de knop in het display van de pinterminal. Uw klant kan direct beginnen met pinnen waardoor u veel tijd bespaart.
  • Bedragen hoeven niet meer handmatig te worden overgenomen. Zo voorkomt u fouten en fraude.
  • De kassabon en pinbon zijn geïntegreerd op één bon zodat de klant alle informatie over de transactie op één document ontvangt.
  • Een specifieke tussenrekening in de backoffice om de pinbetalingen te scheiden van de overige betaalwijzen.
  • Op de statusbon in Cashr (bereikbaar via de Cashr knop onderaan het Baliescherm) wordt de status van de laatste drie betalingen getoond voor extra inzicht in de afhandeling van uw betalingen:

De Yomani is standaard uitgerust met een NFC module waarmee contactloze betalingen kunnen worden geaccepteerd. Steeds meer consumenten beschikken over een betaalpas of smartphone die geschikt is voor contactloos betalen. De pas of de telefoon dicht bij de pinterminal houden is genoeg om bedragen tot € 25,- zonder pincode te kunnen voldoen. U herkent betaalmiddelen die geschikt zijn voor contactloos betalen aan het volgende logo:
De Cashr abonnementskosten voor een koppeling met een pinterminal zijn € 10,- per maand.

Aanschaf en onderhoud

De aanschaf en het onderhoud op de Yomani terminals evenals de afhandeling van de betalingen die met de terminal worden uitgevoerd verlopen via uw pinleverancier. U bepaalt zelf met welke partij u voor deze diensten in zee gaat. Let er wel op dat u een Yomani bestelt mèt ondersteuning van het ‘UPI protocol’ en zònder merchant unit. Wilt u zeker zijn van een soepele levering en ingebruikname van uw pinterminal, neemt u dan contact op met het Cashr team. Wij brengen u dan in contact met onze voorkeursdealer voor Worldline pinterminals. Onderstaand een overzicht van de kosten voor een Yomani terminal wanneer geleverd via de voorkeursdealer:

Worldline Yomani pinterminal inclusief NFC contactloos betalen-module en installatie € 575,-
Servicecontract (garantie en onderhoud) € 12,- per maand
Transactiekosten pinbetalingen € 1,95 per maand + € 0,055 per transactie
Transactiekosten creditcardbetalingen Variabel

Kassabon vragen

Het was al mogelijk om kassabonnen standaard 1) te printen 2) te e-mailen of 3) helemaal niet uit te draaien. Als vierde optie is nu de mogelijkheid toegevoegd om Cashr na iedere transactie te laten laten vragen wat u met de bon wilt doen. Een mooie manier om papierverspilling te voorkomen en in te spelen op de wens van uw klant.

FIX:

Lettertype orderbonnen matrixprinters

Naar aanleiding van verschillende verzoeken is in versie 1.5.0 is het lettertype van de orderbonnen gewijzigd. Voor thermische printers pakte deze aanpassing goed uit maar helaas had deze wijziging een onvoorzien negatief effect sommige modellen matrixprinters zoals de Epson UB220. Dit probleem is opgelost. Orderbonnen komen nu als volgt uit de matrixprinters:

Splitsen en direct afrekenen
Na het splitsen van een bon kon er niet meer direct worden afgerekend: de foutmelding ‘Bestelling reeds betaald’ verscheen. Dit is gefixt.

Bestelling op verkeerde klant
Bij het aanmaken van een nieuwe klant in Cashr werd de bestelling die daarna werd aangeslagen niet op deze klant geregistreerd. Dit is opgelost.

Cashr blokkeerde bij het boeken van opname of storting
In sommige gevallen viel Cashr uit bij het aanslaan van een opname of storting in het beheerscherm. Dit is nu opgelost.

Klaar om Cashr uit te proberen?