Release notes Cashr 1.7.0

Terug naar overzicht blogs
29 september 2016

[NIEUW]

Snel zoeken op het kassascherm met vaste groepen

Als u een groot artikelenbestand heeft en snel producten wilt vinden op de kassa, dan kunt u de zoekfunctie in de lijstweergave gebruiken. Zodra u een paar letters intikt, worden de producten die deze ingevoerde lettercombinatie in hun naam bevatten uitgefilterd. Ook is het mogelijk om met een scanner producten op basis van hun barcode te selecteren.

Veel klanten hebben aangegeven dat ze niet alleen in de lijst maar ook graag in de schermindeling met vaste groepen producten zouden willen kunnen zoeken. Als oplossing hebben we het nu mogelijk gemaakt om met een eenvoudig swipe tussen de indeling met vaste groepen en de lijstweergave te switchen. Met een swipe naar links schakelt u vanuit de indeling met vaste groepen naar de lijstweergave. Een swipe naar rechts brengt u weer terug naar waar u vandaan kwam. Zodra de lijst in beeld komt wordt ook het toetsenbord geactiveerd en kunt u direct beginnen met typen.

swipe-van-tegel-naar-lijst

Rechtensysteem

In de backoffice zijn voor alle medewerkers uitgebreide Cashr rechten toegevoegd waarmee tot op het kleinste niveau bepaald kan worden welke handelingen een medewerker op de kassa mag uitvoeren. U vindt de rechten via [Relaties > Medewerkers > Overzicht > [Medewerker XYZ] > Rechten].

Aan de linker kant van het scherm ziet u vier voorgedefinieerde rollen: Cashr Manager, Cashr Supervisor, Cashr Kassamedewerker en Cashr Runner. Een rol is een set rechten die kenmerkend is voor een specifiek type medewerker. Als u een rol activeert wordt de gehele bijbehorende set rechten geselecteerd. Verder bent u volledig vrij om in het rechter deel van het venster individuele aanpassingen te doen. Als u wijzigingen heeft aangebracht, slaat u deze op. Vervolgens synchroniseert u alle Cashr devices met de backoffice om de rechten in werking te stellen.

Medewerkers die voorheen al managerrechten hadden, hebben automatisch de rol van Cashr Manager gekregen. Overige medewerkers hebben nu de rol Cashr Supervisor. Alle medewerkers hebben de rechten die ze voor de introductie van het nieuwe rechtensysteem hadden behouden.

cashr-rol-manager

Meer kleuren voor productgroepen

De optie om de productgroepen verschillende kleuren te geven is uitgebreid. U kunt nu zelf per productgroep kiezen welke kleur de groep krijgt. Er zijn acht kleuren beschikbaar. Om tabbladen een kleur te geven gaat u op Cashr naar [Instellingen > Schermopties]. Bij [Alternatief design] kiest u [Ja] en bij [Menu kleuren] selecteert u [Alle]. Met de optie [Kleurverloop op knop] bepaalt u naar eigen smaak of u wel of geen schaduwverloop op de knoppen wilt tonen.

Vervolgens houdt u een productgroep op het baliescherm lang ingedrukt om de [Omschrijving] en [Kleur knoppen] te wijzigen. Zo kunt u bijvoorbeeld hardlopers, dranken, lunch- en dinergerechten herkenbaar maken met een met behulp van kleuren.

kleuren-productgroepen

Aantallen met decimalen invoeren

Het is nu mogelijk om aantallen met maximaal drie decimalen in te voeren als u een product aanslaat. Deze functionaliteit komt goed van pas voor ondernemers die versproducten per gewogen gewicht verkopen, zoals kaashandelaren, notenkramen en delicatessenzaken. De prijzen kunnen nu met maximaal vier in plaats van twee decimalen worden in gevoerd.

Verder stond voorheen boven het vakje voor de hoeveelheid altijd het woord ‘Aantal’ vermeld. Hier wordt nu de eenheid getoond die op het product in de backoffice staat ingesteld, bijvoorbeeld Kilo’s, Liters, m3 of Uren.

aantallen-met-meer-decimalen

Tip: Voor producten kunnen in de backoffice de instellingen ‘Vraag prijs’ en ‘Vraag eenheid’ worden geactiveerd. Gebruik deze instellingen om automatisch het invoerveld voor prijs of hoeveelheid te activeren als u een product aanslaat. Bij producten met een schommelende dagprijs en producten die per gewogen gewicht worden verkocht zorgt dit voor een snelle werkwijze!

Eenheid op de kassabon

In de instellingen van de kassabon is de optie ‘Eenheid afdrukken’ toegevoegd. Met deze instelling kunt u de eenheid van een product op de kassabon laten afdrukken. De eenheid ‘Stuks’ wordt niet afgedrukt.

eenheden-op-kassabon

Uitbreiding klantgegevens

Bij het aanmaken van een nieuwe klant op Cashr kunnen nu ook het e-mailadres en het telefoonnummer worden vastgelegd. Deze gegevens worden opgeslagen in de backoffice. Het veld ‘Schermnaam’ toont de naam die op Cashr in de klantenlijst getoond wordt. Standaard is de schermnaam gelijk aan de naam maar u kunt deze aanpassen.

klantgegevens

‘Van het huis’ functie

Met de nieuwe ‘Van het huis’ functie kunt u met één druk op de knop 100% korting op een product geven. Op de kassabon wordt onder het product de opmerking ‘Van het huis (100%)’ toegevoegd. Deze opmerking wordt ook afgedrukt als u handmatig een kortingspercentage van 100% toekent.

U geeft de van-het-huis-korting met behulp van de knop met het huisjesicoon naast de knoppen voor een kortingspercentage en -bedrag. Deze knop is alleen beschikbaar voor medewerkers die het recht hebben om korting te geven.

van-het-huis-knop

In de eerstvolgende versie wordt de tekst ‘Van het huis (100%)’ instelbaar. U kunt dan zelf bepalen welke opmerking er op de bon wordt geprint. Ook zal de opmerking niet meer geprint worden als u handmatig 100% korting geeft. In plaats daarvan verschijnt er weer ‘Korting (100%)’ op de bon.

Nieuw opstartscherm

De afbeelding die wordt getoond als u Cashr opstart is veranderd.

splashscreen

Rapport [omzet per product]

In de backoffice kan het rapport [Omzet per product] worden opgevraagd. Vanaf versie 104 kunt u er in dit rapport voor kiezen om ook producten die met prijs € 0,- zijn verkocht zichtbaar te maken.

[FIXES]

Negatieve kassabonnen op de kasopmaak

Indien producten met een negatief bedrag waren afgerekend, kon het voorkomen dat de ze foutief werden meegeteld in het onderdeel [Administratie boeking] op de kasopmaak. Dit is opgelost.

WHAT’S NEXT?

Inmiddels is de ontwikkeling voor de nieuwe versie van Cashr alweer in volle gang. Nieuwigheden die u kunt verwachten zijn:

• Printen van QR-code voor op toegangstickets
• Lijstweergave in de bonhistorie met extra informatie
• Zoekfunctie in de bonhistorie
• Urenregistratie voor medewerkers: aan- en afmelden
• Melding als een product bijna uitverkocht is
• Algemene performance verbeteringen voor Android

Zijn er zaken die u graag toegevoegd of verbeterd zou willen zien in Cashr, laat het ons dan weten! Stuur ons een e-mail of bel ons met uw wensen, dan kijken we samen met u wat de mogelijkheden zijn.

 

Klaar om Cashr uit te proberen?