Release Notes Cashr 1.9.1.1

Terug naar overzicht blogs
3 december 2018

Ondersteuning van het 9% laag btw-tarief

[NIEUW]

Per 1 januari 2019 wordt het lage btw-tarief verhoogd van 6% naar 9%. Cashr 1.9.0.4 is klaar voor deze verandering. Het enige dat u hoeft te doen is Cashr updaten naar de nieuwe versie. Over omzet die u afrekent vóór de jaarwisseling wordt 6% btw berekend. Omzet die u afrekent ná middernacht wordt belast met 9%.

Het is op Cashr mogelijk om een afwijkend dageinde in de backoffice in te stellen via [Map Instellingen > Map Kassa > Algemene instellingen > Algemeen > Datum kassa(s)] (beschikbaar in Next Generation). Met deze instelling is het mogelijk om omzet die na middernacht wordt aangeslagen nog bij de vorige dag te laten meetellen. Voor klanten die met deze instelling werken ligt de overgang naar het 9%-tarief op het ingestelde tijdstip op 1 januari 2019.


Aanmeldscherm

[NIEUW]

Het aanmeldscherm is vernieuwd. Standaard zijn alle medewerkers die een aanmeldcode voor de kassa hebben nu zichtbaar: hun naam wordt getoond met een neutraal icoon. In de backoffice is er de mogelijkheid om een foto van iedereen toe te voegen via [Map Relaties > Medewerkers > Medewerker X > Tab contactgegevens > Afbeelding] (beschikbaar in Mobile). Om de foto’s zichtbaar te maken op het aanmeldscherm synchroniseert u Cashr met de backoffice.

Na het selecteren van de juiste medewerker op het aanmeldscherm verschijnt het numpad om de aanmeldcode in te voeren. Het invoeren van de code gevolgd door [Enter] geeft toegang tot de kassa. Het is mogelijk de aanmeldcodes ook zonder deze laatste [Enter] in te voeren; dit verhoogt de snelheid van het inloggen. Hiervoor gebruikt u de backoffice instelling [Lengte aanmeldcode] via [Map Instellingen > Map Kassa > Algemene instellingen > Tab algemeen] (beschikbaar in Next Generation). Als u bijvoorbeeld een standaardlengte van twee tekens instelt voor de aanmeldcodes en zorgt dat alle aanmeldcodes die lengte hebben, dan zal Cashr na het invoeren van de juiste aanmeldcode direct de kassa openen, zonder dat hier een extra [Enter] voor nodig is. Het aantal klikken dat in dit scenario nodig is om de kassa te openen is gelijk aan de situatie in oudere versies van Cashr.


Urenregistratie activeren

[NIEUW]

In de vorige versie werd het mogelijk de gewerkte uren van uw personeel te registreren: medewerkers kunnen eenvoudig in- en uitklokken aan het begin en einde van hun shift. Tot nu toe kon alleen de Cashr Support afdeling de urenregistratie voor u activeren maar vanaf nu kunt u dit ook zelf. Met de instelling [Map Cashr > Instellingen > Overzicht kassa’s > Kassa X > Tab algemeen > Urenregistratie] (beschikbaar in Mobile) bepaalt u op welke kassa’s medewerkers kunnen in- en uitklokken. Deze instelling kan per kassa aangepast worden. Let op: Om gebruik te kunnen maken van de urenregistratie is het noodzakelijk om de Uren Free module toe te voegen aan uw Cashr abonnement via [Map Instellingen > Mijn abonnement > Abonnementsgegevens]. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Als de urenregistratie voor medewerkers in geactiveerd, wordt op het aanmeldscherm een statuslampje bij iedere medewerker getoond. Groen en rood geven aan of de betreffende persoon is aangemeld of niet.


Opmaken orderbonnen

[NIEUW]

Beschikbaar vanaf backoffice versie 48a1 – verwacht binnen enkele weken

Er is een aantal opties toegevoegd in de backoffice om het uiterlijk van orderbonnen aan te passen. U vindt de nieuwe instellingen via [Cashr > Instellingen > Overzicht kassa’s > Tab Orderbon] (beschikbaar in Mobile).

Allereerst is de bovenmarge van orderbonnen variabel gemaakt. Standaard begint de bon met +/- 1 cm blanco papier. Hoeveel extra bovenmarge er daarna moet worden vrijgehouden kunt u nu instellen in aantal millimeters. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als u orderbonnen in een rails in de keuken of bij de bar hangt.

Ook zijn instellingen toegevoegd om de onderdelen afdrukbestemming, datum & tijd en medewerker bovenaan de orderbon uit te schakelen. De instellingen ordernummer en sortering zijn niet nieuw maar stonden eerst op een ander tabblad.

Tot slot is het nu mogelijk om de lettergrootte van i. producten en ii. toevoegingen & opmerkingen aan te passen. Er is keuze uit een klein, middelgroot of groot lettertype.

Na aanpassen van de instellingen synchroniseert u Cashr met de backoffice om de wijzigen door te voeren.


Ondersteuning Epson TM-L90 printer

[NIEUW]

Er is een bijzondere printer toegevoegd aan de reeks Epson printers die Cashr ondersteunt: de TM-L90 printer kan printen op bonnen die een klevende achterzijde hebben (zoals een post-it memoblokje). In praktijk kan het handig zijn voor fast service bedrijven zoals snackbars en koffiecorners om de bestellingen op deze bonnen te printen. De bon kan namelijk op het juiste hamburgerdoosje of koffiebeker worden geplakt en raakt dus niet kwijt.

Voor meer informatie over de printers en de klevende kassabonnen kunt op contact met ons opnemen via sales@wwwtest.cashr.nl of 0346-258085.


Meer productinstellingen beschikbaar

[VERBETERING]

Bij het aanmaken van een nieuw of het bewerken van een bestaand product op Cashr is het vanaf nu ook mogelijk om grootboekrekeningnummer, productcode en afdrukbestemming in te stellen. We adviseren u om zoveel mogelijk met unieke productcodes te werken.


Dialoog verplaatsen bestelling uitgebreid

[VERBETERING]

Bij het verplaatsen van een bestelling verscheen altijd de melding “Wilt u de bon verplaatsen?”. Deze dialoog is uitgebreid tot “Wilt u de bon verplaatsen van tafel XX naar tafel YY?”.


Datum/tijd vermelding op Kas IN / Kas UIT bonnen

[VERBETERING]

Op bonnen die geprint worden als u een contante Kas IN of Kas UIT transactie registreert worden nu de datum en het tijdstip geprint.


Aantal transacties vermeld op kasopmaak

[VERBETERING]

Bovenaan de kasopmaak wordt nu het aantal transacties sinds de laatste kasopmaak vermeld. Dit aantal is ook terug te vinden in de backoffice nadat de kasopmaak definitief gemaakt is.


0-bonnen zichtbaar in bonhistorie

[VERBETERING]

In de bonhistorie zijn nu ook bonnen met een totaalbedrag van € 0,00 zichtbaar. Deze bonnen ontstaan bijvoorbeeld als u 100% korting geeft op de totale bon of als er producten eerst worden aangeslagen en daarna van de bon worden afgehaald.


Diverse kleine verbeteringen & fixes

Klaar om Cashr uit te proberen?