Cashr rekent af met Atos Yomani pinterminal

Terug naar overzicht blogs
26 maart 2015

De nieuwe Atos Yomani pinterminal is goed te combineren met Cashr, het online kassasysteem voor smartphones en tablets. De uitbreiding met de pinterminal levert met name voor horecaondernemers die veel pintransacties per uur verwerken een aanzienlijke tijdwinst en foutenreductie op. Daarnaast is met de Atos pinterminal contactloos, ofwel Near Field Communication (NFC), betalen mogelijk. Cashr is hiermee één van de eersten die het gemak van betalen via NFC in combinatie met een smartphone of tablet aanbiedt.

Steeds meer banken bieden hun klanten betaalpassen met een NFC-chip aan, waarmee ze contactloos kunnen betalen door de betaalpas kort tegen de betaalautomaat aan te houden. Hierdoor behoort het invoeren van de pincode tot het verleden. Contactloos betalen is mogelijk voor kleine bedragen tot 25 euro. Een kopje koffie of een biertje afrekenen in een horecagelegenheid is hierdoor gemakkelijk en razendsnel.

Cashr pinterminal - Yomani Atos

Bedrag intoetsen overbodig
De tijdwinst ligt niet alleen bij de klant maar ook bij de horecamedewerker. Deze hoeft met de Atos pinterminal het te betalen bedrag niet meer handmatig in te toetsen, doordat de bestelling vanuit Cashr automatisch naar de pinterminal wordt gestuurd en op de display verschijnt.

Dit zorgt niet alleen voor snelheid en gemak, maar ook voor een foutloze verwerking. Want de kans op fouten bij het intoetsen van het te betalen bedrag bestaat niet meer door de koppeling tussen Cashr en de Atos Yomani pinterminal.

Deze automatiseringsslag boet overigens niet in op de flexibiliteit. Wil de klant bijvoorbeeld het te pinnen bedrag verhogen met een fooi, dan kan het hogere bedrag alsnog handmatig worden ingevoerd. Daarnaast slaat Cashr alle bestellingen realtime op, zodat ook in dit traject geen dataverlies en fouten kunnen optreden.

Speciaal geschikt voor grote horecaonderneming
Dave de Vos, product manager bij Cashr, legt uit waarom de uitbreiding met deze pinterminal een echte aanwinst is voor zowel de horecaondernemer en zijn medewerkers als de klant: “Vooral ondernemers met grote horecazaken waar dagelijks veel pintransacties plaats vinden, hebben met de Atos Yomani een pinterminal in huis die grote volumes snel, gemakkelijk en foutloos kan verwerken. Dit is bij het afrekenen in een drukke horecazaak nu eenmaal essentieel voor een goede bedrijfsvoering en tevreden klanten.”

Klaar om Cashr uit te proberen?