Voordelen van een online kassa

Traditionele kassa. Verleden tijd of niet?

De eerste kassa werd in 1883 uitgevonden en bestond uit niet meer dan een telraam boven een geldlade. Het huidige Cashr is in 2013 gelanceerd en is in de vorm van een app één van de meest gebruiksvriendelijke en vooruitstrevende kassa-oplossingen. Honderddertig jaar heeft duidelijk invloed op de ontwikkeling van het afrekensysteem. Maar welk voordeel heeft dat nu precies voor ondernemers?

cashr_naturals_rotterdam

De digitale kassabon

Het oorspronkelijke kassa-idee werd al snel uitgebreid met een ingebouwde bel die aangaf dat de lade open ging. Later werd een rol papier toegevoegd waarop de eerste kassabonnen werden gemaakt. Tegenwoordig speelt de kassabon nog steeds een centrale rol. In Cashr zijn bonnen niet alleen meer van papier maar kunnen ze ook digitaal en per e-mail verstuurd worden. In Cashr wordt op de kassabon bijgehouden wat er per tafel of per stoel is besteld. Gedurende de dag of aan het einde kan een kassa-afslag worden uitgedraaid en weet u precies wat er gebeurd is, hoeveel en wat er verkocht is.

Betaal naar gebruik!

Uiteindelijk deed een verdergaande automatisering haar intrede. Afrekensystemen werden elektronisch en de kans op fouten en fraude werd geminimaliseerd. Alle gegevens worden opgeslagen zodat het boekhouden van de administratie makkelijk werd.

Helaas zijn veel leveranciers van kassa’s vergeten dat klanten verschillende behoeftes hebben. Veel klanten worden bij traditionele leveranciers opgezadeld met kassasystemen die zij moeten laten installeren en inrichten en waarvan zij slechts een deel van de functionaliteit gebruiken. Bovendien zijn dure servicecontracten vaak een verplichting bij de aanschaf van een complex systeem.

Verschillen met een traditioneel kassasysteem:

traditionele-kassa-tabel-cashr

Gebruiksgemak van apps

Cashr is de nieuwe generatie kassa en heeft alle voordelen die u gewend bent van apps: regelmatige gratis updates, intuïtief en gebruiksvriendelijk. De app is eenvoudig te installeren en te koppelen aan de online backoffice. Via de backoffice worden Cashr devices onderling gesynchroniseerd en worden instellingen opgehaald voor bijvoorbeeld de schermindeling en de aangesloten bonprinters. Alle kassabonnen worden bewaard, wat betekent dat alle gegevens veilig in zwaar bewaakte datacentra opgeslagen zijn. Niemand kan daar zomaar bij. In het geval van diefstal van de apparatuur, bent u niet al uw gegevens kwijt. Opstarten na zo’n calamiteit hoeft ook niet langer te duren dan enkele minuten.

Cashr advies

Mocht u hulp nodig hebben om te beginnen met Cashr, dan hoeft u bij ons geen afspraak te maken. Onze helpdesk staat de hele dag voor u klaar. Ook kunnen wij een afspraak maken met onze monteurs in het veld. Die installeren de WiFi-router voor u en koppelen pinterminals, kassalades en printers aan de tablets en smartphones. Eén keer uitleggen en u kunt het de volgende keer zelf doen. U bent niet verplicht om een duur servicecontract af te sluiten en er zijn geen verborgen voorwaarden. Daarom rekent Cashr af met dure kassasystemen.

Tot slot, abonnementskosten van Cashr zijn gebaseerd op het aantal kassabonnen dat de gebruiker per maand afrekent. Dat is niet alleen heel inzichtelijk; zo krijgt de gebruiker een eerlijke prijs voor het gebruik van de Cashr software.

Klaar om Cashr uit te proberen?