Windsurfer Casper Bouman in WK Formula op Azoren

Terug naar overzicht blogs
7 april 2015

Windsurfer Casper Bouman in WK Formula op Azoren

Windsurfer Casper Bouman gaat weer een gooi doen naar de wereldtitel tijdens de WK Formula windsurfen, dat van 8 t/m 12 april gehouden wordt in Praia de Vittoria (Terceira) op de Azoren. In 2013 werd Bouman zowel Europees- als wereldkampioen in deze klasse, in 2014 behaalde hij een vijfde plek op het WK. Dit jaar gaat de Hagenees op de Azoren opnieuw voor de felbegeerde wereldtitel.

Sterke bezetting
Woensdag 8 april a.s. start het WK Formula, dat weliswaar een enigszins klein (40 deelnemers) maar wel sterk deelnemersveld kent waar vele titelhouders aan meedoen. Naast Casper Bouman verschijnt Steve Allen (AUS) aan de start, goed voor 3 wereldtitels, en Ross Williams (GBR), met 2 titels en tevens regerend wereldkampioen. En ook huidig Europees kampioen Sebastien Koerdel (GER) en Gonzalo Costa Hoevel (ARG) zullen de strijd met Bouman aangaan.

Windsurfer Casper Bouman in WK Formula op Azoren

De ‘triple’ van Bouman
Casper Bouman wil wereldkampioen worden in de drie grootste mondiale windsurfdisciplines (‘de triple’). Twee van de drie wereldtitels heeft de Hagenees al op zak. In de Olympische RS:X-klasse, die hij won in 2006, en in de Formula-klasse die hij in 2013 op zijn naam schreef. Voor de Slalom-klasse heeft hij zichzelf een aantal jaren de tijd gegeven om dit doel te bereiken. Het Olympisch- en het Formula windsurfen vallen beiden in de categorie ‘course racing’ (traditionele baan met kruisrak en voor de windsrak). Dit in tegenstelling tot het ‘slalom racing’ (slalom voor de wind).

Cashr sponsort Casper
Het zal u wellicht niet ontgaan zijn toen u een van bovenstaande foto’s bekeek, maar Casper Bouman wordt sinds enige tijd gesponsord door Cashr!

Cashr wenst Casper dan ook enorm veel succes bij het winnen van de WK Formula windsurfen!

Klaar om Cashr uit te proberen?